Spolupráce s MVRDV a NACO

S potěšením oznamujeme, že nizozemské studio MVRDV, ve spolupráci se společností NACO (Netherlands Airport Consultants), zvítězilo v architektonické soutěži Letiště Praha. Kde jsme byli přizváni k účasti na tomto vítězném návrhu pro rozšíření Letiště Václava Havla Praha! 

© Atchain

Odvaha v nápadech,
úspěch v realizaci

Návrh přináší inovativní rozšíření Terminálu 1, včetně nové budovy pro centrální bezpečnostní kontrolu, moderních obchodních prostor a VIP salonků. Součástí projektu je také budova v prostorách veřejné zóny, která nabídne hotel, konferenční centrum a parkovací kapacity.
Tento projekt je zásadním krokem k posílení provozní flexibility letiště a umožňuje snadnou adaptaci na budoucí rozvoj. Jsme hrdí, že ra15 a.s. může být součástí tohoto ambiciózního a udržitelného projektu jako lokální partner.

Zakládající partner MVRDV, Winy Maas, vysvětlil svou vizi, která propojuje architekturu s místní přírodou: „Cestující se během bezpečnostní kontroly ocitnou v prostředí, které jim nabídne klid a propojení s českou krajinou. Rostliny typické pro český biotop budou nejen na stropě, ale i v okolních prostranstvích, což vytvoří jedinečný pocit sounáležitosti.“ 

Terminál 1

© Atchain

© Atchain

Příspěvek MVRDV

The Czech Lanterns: MVRDV and NACO to design flexible extension to Václav Havel Airport Prague

Letište Praha – Plánovaný rozvoj

Rozšíření terminálových kapacit

Výhledové rozvojové etapy předpokládají kapacitní posílení terminálového komplexu s ohledem na vývoj provozní poptávky...

Letištní město

Vize do budoucnosti rozvoje komerčních i nekomerčních aktivit na letišti Praha Ruzyně na příštích 30let.